duminică, 6 ianuarie 2013

Saleuri

Ingrediente:
1 pachet de margarina
1 ou
1 ceasca de smantana
100 gr.branza sarata
1 praf de amoniac

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele.
Se intinde o foaie.
Se unge cu ou.
Se taie in forme.
Se presara chimen deasupra.
Se dau la cuptor si se lasa pana se rumenesc.
Pofta buna!



sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Inghetata napolitana

Ingrediente:
6 oua
1 l de lapte
350 gr. de zahar

Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.
Se adauga albusurile batute spuma.
Se toarna laptele incalzit putin cate putin, batandu-se mereu pe foc pana se ingroasa.
Se pune  compozitia in congelator.

Pofta buna!

Fursecuri

Reteta 1

Ingrediente:
6 oua intregi
6 cesti de zahar pudra
6 cesti de ulei
3 lingurite de amoniac
22 linguri de faina (sau cat cuprinde, fara sare)
1/2 kg de rahat
1 pachet de margarina
coaja de lamaie rasa

Mod de pregatire:
Se amesteca toate ingredientele (uleiul se pune prin cadere).
Se intinde o foaie mica din aluatul foarte moale cu vergeaua pe un strat gros de faina; nu se intoarce foaia.
Se taie cu paharul de tuica.
Se pun in tava unsa si presarata cu faina fara a se atinge suprafata lor.
Se coc la foc potrivit.

Crema:
Se freaca bine un pachet de margarina cu o jumatate de kilogram de rahat dat prin masina si cu coaja de lamaie rasa. Se unesc cu crema obtinuta fursecurile.
Pofta buna!


Cornulete

RETETA1 

Ingrediente:
250 gr. grasime
250 gr. unt (margarina)
250 gr. zahar
1 nuca de drojdie (sau fara)
1 borcan de iaurt
faina cat cuprinde

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele.
Se lasa aluatul la rece 2 sau 3 ore sau chiar 24 de ore.
Se intinde aluatul si se taie in forma de triunghiuri.
Se fac cornulete care se umplu cu rahat.
Pofta buna!


Frumusete


>STRALUCIREA TENULUI 

Solutia 1:
Fierbeti un mar taiat felii in putin lapte! Dupa ce s-a inmuiat, frecati bine pana devine o pasta! Aplicati pasta pe fata circa 20'. 

Solutia 2:
Pentru ten uscat, aplicati comprese de ceai de sunatoare obtinut din fierberea a trei linguri de sunatoare la cana! 
Observatii: Puteti aplica si comprese cu ceai de musetel (3 linguri la cana) sau comprese de ceai de galbenele (4 linguri la cana). 

......................................................................................................

>RIDURI

Solutia 1:
Aplicati comprese pe fata cu ceai de musetel obtinut din fierberea a 3 linguri de musetel la o cana de apa!

Solutia 2:
Frecati fata la culcare cu o felie de cartof sau de lamaie!

Solutia 3:
Aplicati suc de aloe pe fata!
......................................................................................................

>ACNEE


Solutia 1:
Aplicati cataplasme cu praz cald!


Solutia 2:
Ungeti fata cu extract de coada-calului care produce colagen datorita siliciului pe care il contine!



Eclere

1.ECLER CU CIOCOLATA  

Ingrediente:

1 litru de apa
1/2 litru de ulei
1 kg de faina
25 de oua
un praf de sare

Mod de preparare:

Apa, uleiul si sarea se pun la fiert.
Cand da in clocot se da deoparte si se pune toata faina.
Se lasa sa se raceasca.
Se pun pe rand 25 de oua amestecandu-se foarte bine dupa fiecare.
Se ia din compozitia obtinuta si se pune in tava.
Se coc in cuptor pe tava unsa cu putin ulei si la foc foarte iute.
Se umplu cu crema.de ciocolata.
Pofta buna!

Prajituri


1.PRAJITURA CU MERE

Ingrediente:
4 mere
50 gr. unt
4 linguri de zahar
stafide

Mod de preparare:
Se amesteca untul cu stafide si zahar.Se freaca bine.
Merele scobite se umplu cu amestecul de mai sus.
Se pun la cuptor 10'/15'.
Se scot si se lasa sa se raceasca.
Se pun pe un platou si se pot orna cu frisca.
Pofta buna!
.....................................................................................................................

2.PRAJITURA CU ALUNE

Ingrediente:
5 oua
100 gr.zahar
100gr. faina
alune

Mod de preparare:
Se bat albusurile cu putin zahar.
Se bat galbenusurile cu zaharul ramas.
Se amesteca toate si se adauga faina si alunele.
Se toarna aluatul in forme tapetate cu hartie.
Se tin la cuptor 20'.
Pofta buna!
...................................................................................................................
3.PRAJITURA CU IAURT


Ingrediente:
1 pahar de iaurt
2 linguri de untdelemn
1 lingura de zahar
1 lingurita de bicarbonat
faina cat cuprinde

Mod de preparare:
Se bate iaurtul, undeletmul si zaharul pana se obtine o crema.
Se amesteca putina faina cu bicabornat.
Se amesteca toate si se obtine un aluat moale.
Se intinde o foaie.
Se taie cu forme rotunde.
Se coc la foc bun.
Pofta buna!


Checuri

CHEC 1  

Ingrediente: 
10 linguri de apa
10 oua
8 linguri de ulei
2 cani de faina
2 cani de zahar
rom
vanilie

Mod de preparare:
Se topeste zaharul cu 10 linguri de apa intr-o cratita pe foc pana se face un sirop. Se lasa la racit.
Se bat albusurile spuma si se toarna peste siropul racit. 
Se pun galbenusurile, unul cate unul, apoi uleiul si faina. 
Se amesteca cu telul ridicandu-se cu lingura de sus in jos. 
Se coace la foc potrivit intr-o tava tapetata cu hartie unsa cu unt. 

Observatii: In umplutura inainte de coacere se pot pune stafide/nuci taiate/bucatele de ciocolata.

Creme

1.CREMA DE  ZAHAR ARS

Ingrediente: 
4 oua
1/2 kg lapte
3 linguri de zahar
3 linguri de apa
 vanilie

Mod de preparare: 
Se ard 3 linguri de zahar intr-o cratita cu 3 linguri de apa. 
Se tapeteaza peretii cratitii cu lichidul obtinut. 
Se lasa sa se raceasca. 
Se bat ouale intr-un castron cu vanilie si se adauga in cratita care s-a racit. 
Se pune pe foc si se lasa sa fiarba fara sa se amestece pana se face o crema groasa. 
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca din nou. 
Pofta buna!
................................................................................................................

2.CREMA DE LAMAIE

Ingrediente: 
1 pachet de unt
1 cana de zahar
1 cana de lapte
3 linguri de faina
zahar vanilat
zeama de la o lamaie

Mod de preparare: 
Se amesteca faina, zaharul si laptele.
Se adauga arome.
Se face un terci la flacara.
Se da la rece.
Se freaca untul spuma.
Se adauga cate putin din prima compozitie.
Se pune zeama de lamaie din cand in cand pentru a nu se taia.

................................................................................................................

3.CREMA DIN BISCUITI

Ingrediente: 
8 biscuiti simpli dati prin razatoare
1 pahar de iaurt
1 banana taiata felii
suc de la o jumatate de lamaie
putin lichior

Mod de preparare: 
Se mixeaza toate ingredientele.
Se pune compozitia in pahare.
Se decoreaza cu capsuni/cirese si cu frunze de menta.

Supe

1.SUPA DE PUI

Ingrediente:

1 piept de pui (chiar si o jumatate de piept) 
2 morcovi
2 cepe
2 radacini de patrunjel
1 lingura de ulei
2 linguri de orez (optional)
1 lingurita de sare
boabe de piper
frunze de patrunjel

Mod de preparare:

Pieptul de pui se fierbe si se spumeaza.Se taie in bucati dupa preferinta.
Legumele curatate si taiate rondele se dau prin ulei pentru a  nu pierde vitaminele si se fierb in zeama obtinuta dupa fierberea pieptului de pui, circa o jumatate de ora pana ce morcovul poate fi strapuns cu furculita.
Se adauga bucatile de pui fierte.
Se adauga boabe de piper, frunze de patrunjel taiate foarte marunt si sare dupa gust.
Se pot adauga si 2 linguri de orez fierte separat in supa obtinuta.
Se serveste calda.

Pofta buna!


Salate

1.SALATA DE FRUCTE

Ingrediente:
1 banana
1kiwi
1portocala
1strugure
zahar dupa gust
frisca

Mod de preparare:
Se taie cubulete toate fructele.
Boabele de strugure se pot lasa intregi.
Se amesteca toate cu zahar dupa gust.
Se pune continutul obtinut in cupe.
Se servesc cu frisca.
Pofta buna!


Tarte

1.TARTA DE  VISINE


 Ingrediente:
1 cana de faina
1 cana de zahar
4 oua
4 linguri de apa
1 praf de copt

Mod de preparare:
Se bat albusurile cu zaharul.
Se amesteca faina cu praful de copt.
Se adauga pe rand galbenusurile, faina si apa.
Se pune aluatul in tava unsa cu unt.
Deasupra se pun visine fara samburi date prin zahar si faina.
Se coace circa 1/2 de ora.
Pofta buna!


Torturi

1.TORT DE BISCUITI

Ingrediente: 
1 kg lapte
1/2 kg biscuiti simpli
 250 gr.zahar
1 sau 2 linguri de cacao
2 linguri de faina
1 pachet de vanilie
stafide
unt

Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas putin lapte rece cu 2 linguri de faina, 2 linguri de cacao, vanilie, rom si lamaie rasa. Laptele ramas se pune la foc cu zaharul.
Cand da in clocot se pune primul amestec.
Se mai poate adauga putin unt si stafide. 
Se amesteca mereu ca sa nu se prinda pana se leaga bine crema.
Se ia vasul de pe foc. 
Se adauga biscuitii rupti bucatele. 
Se lasa la racit pana a doua zi, cand se rastoarna pe un platou.
Se poate orna cu nuci date prin razatoare.
Pofta buna!

2.TORT DE INGHETATA

Ingrediente: 
4 oua
200 gr. zahar
1 sau 2 linguri de faina
1/2 l de lapte
2 sau 3 linguri de smantana (facultativ)

Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul.
Se amesteca faina cu laptele; se pun pe foc pana se ingroasa, amestecandu-se mereu.
Se pune acest amestec la racit.
Se amesteca toate punandu-se albusurile batute spuma si smantana.
Se imparte compozitia in doua parti. Una se amesteca cu cacao, cealalta cu zahar vanilat.
Se pun apoi ambele intr-un vas.
Se poate pune un strat de zahar ars deasupra.
Pofta buna!


La cina

1.OREZ CU MASLINE 

Ingrediente pentru o portie mare:

4 linguri de orez
1 ceapa mica
6 masline mari
1 praf de busuioc uscat
1 praf de sare 
1 praf de piper 
frunze de patrunjel 

Mod de preparare:
Fierbeti 4 linguri de orez cu putina sare. 
Cand e gata adaugati o ceapa taiata marunt, 1 lingura de ulei, masline cate doriti, un praf de busuioc/piper. Ornati cu frunze de patrunjel. 
Pofta buna!