joi, 7 august 2014

Cartofi umpluti



INGREDIENTE:
4 cartofi mari copti in cuptor,
4 cesti cu mozzarella rasa,
8 felii de sunca,
8 oua,
patrunjel,
sare si
piper.

 MOD DE PREPARARE:
Se taie cartofii copti in doua.
Se scoate o parte din miez.
Se sparge un ou in fiecare jumatate.
Se adauga mozzarella rasa, sunca si patrunjel taiat bucatele.
Se pun pe o tava la cuptor (170*C), aproximativ 20'.

 POFTA BUNA!

miercuri, 6 august 2014

Somon la cuptor

INGREDIENTE: 

200 grame file de somon,
1 bulb de fenicul taiat feliute subtiri,
cateva pastai de fasole verde,
2 rosii mici taiate pe jumatate,
                                felii de lamaie,
                                1 lingurita suc de lamaie,
                                1 praf sare de mare,
                                boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

Se pune o foaie de copt intr-o tava de cuptor.
Se face un pat (pe o jumatate de foaie de copt) din felii de fenicul, fasole verde pastai peste care se aseaza somonul file si rosii mici taiate pe jumatate.
Se presara sare si boabe de piper pe deasupra.
Se pun felii subtiri de lamaie pe somon si se stropeste cu suc de lamaie.
Se pune cealalta jumatate de foaie de copt peste umplutura obtinuta si se indoaie marginile pentru a se sigila bine toata compozitia.
Se coace intr-un cuptor incins la 175*C (350*F), circa 20 de minute.

 POFTA BUNA!

marți, 5 august 2014

Inghetata de banana




INGHETATA DE BANANA

Se iau 4 banane, se decojesc, se taie in bucati.
Se pun 1/2 ore la congelator.
Se pun in blender si se bat.
Se pun in cupe si se servesc.
Pofta buna!

VARIANTE:

 1.Inghetata de banane cu nutela sau ciocolata 
4 banane,
8 lingurite de nutela/ciocolata rasa.
Bananele se curata, se taie in bucatele si se pun la congelator cateva ore.
Se bat in blender.
Se adauga nutela/ciocolata(simpla sau cu alune) rasa sau bucatele mici.
Se pune compozitia in cupe, se serveste imediat sau se pune la congelator.

 2.Inghetata de banane cu unt de arahide si miere de albine
4 banane,
6/8 lingurite de unt de arahide,
4 lingurite miere de albine,
Se procedeaza ca mai sus.

 3.Inghetata de banane cu cacao
4 banane,
4 lingurite pudra de cacao,
4 lingurite de smantana,
2/4 lingurite de esenta de vanilie,
Se procedeaza ca mai sus.

 4.Inghetata de banane cu capsuni/mure
4 banane,
2/4 cesti de capsuni/mure taiate,
4 lingurite de smantana/iaurt,
Se procedeaza ca mai sus.